Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Wat doet een uitvaartondernemer

De rol van een uitvaartondernemer is er om nabestaanden te ondersteunen bij het organiseren van de uitvaart van een overledene. De taken die de uitvaartondernemer op zich neemt kunnen verschillen per familie. Zo wil de ene familie bijvoorbeeld bijna alles zelf regelen en organiseren terwijl een andere familie de hele organisatie het liefst laat verzorgen door de uitvaartondernemer.

Uitvaart regelen in Almelo
Hulp nodig bij het regelen van een uitvaart? Bel Topuitvaarten: 088 - 605 1206 (24/7)


Doorgaans bestaan de taken van de uitvaartondernemer uit de volgende zaken. Allereerst het verzorgen van de overledene. De uitvaartverzorger kan de laatste verzorging alleen doen, maar het is ook mogelijk dat nabestaanden hierbij helpen. De uitvaartondernemer zal er ook voor zorgen dat de overledene wordt opgebaard op de plek waar de nabestaanden dat willen. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum.

Als de overledene is opgebaard zal de uitvaartondernemer met de familie gaan werken aan de invulling van de plechtigheid. Een goede uitvaartondernemer is niet iemand die probeert om bij elk afscheid hetzelfde stramien te herhalen. Een goede uitvaartondernemer kan goed luisteren naar mensen, kan ideeën aandragen die nabestaanden helpen om de uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. De uitvaartondernemer maakt afspraken met bijvoorbeeld het crematorium of de begraafplaats. De uitvaartondernemer zal ook helpen bij het opstellen van de rouwadvertenties en de ontvangst van belangstellenden bij de opbaring en de plechtigheid. De uitvaartverzorger regelt ook het rouwvervoer.

De uitvaartondernemer ontzorgd de nabestaanden en zorgt er voor dat er niets wordt vergeten zodat nabestaanden de tijd en rust krijgen om afscheid te nemen. Vraag uw uitvaartondernemer altijd om na het eerste regelgesprek eerst met een offerte te komen. Zo kunt u voorkomen dat u achteraf met een veel te hoog uitgevallen factuur zit waardoor in de financiële problemen komt.

Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk Wat kost een uitvaart in Almelo.

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206