Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Condoleance

Na de uitvaartplechtigheid wordt meestal een condoleance gehouden. Bij de meeste uitvaarten is de condoleance het moment waarop belangstellenden de directe nabestaanden condoleren met het verlies van hun dierbare. Vaak staan de directe nabestaanden bij elkaar in een rij en lopen de bezoekers van de uitvaart langs om hen te condoleren.

Het is overigens niet zo dat er altijd een gelegenheid is om de familie te condoleren tijdens de condoleance. Dat komt omdat families het soms niet prettig vinden om direct na de uitvaart een tijd te moeten staan en iedereen een hand te geven. De dagen rond de uitvaart zijn doorgaans erg zwaar en daarom kan het heel goed zijn dat de familie na de uitvaart erg moe is. In dat geval kiezen de nabestaanden er voor om even rustig te zitten en wat te drinken en eten. De uitvaartleider geeft doorgaans aan het einde van de plechtigheid aan als de familie niet iedereen een hand wil geven.

Families kunnen helemaal zelf bepalen hoe de condoleance wordt ingevuld. Het is uiteraard verstandig om eerst te kijken wat het beschikbare budget is. De ene familie kiest voor een sobere condoleance met alleen koffie en cake terwijl anderen er juist een groot afscheidsfeest van maken. Het vaak ook afhankelijk van de wensen van de overledene die misschien wel heeft aangegeven dat hij of zij wil dat men het leven viert. De catering kan zo uitgebreid worden als men maar wil.

Waar hou je de condoleance?

De meeste condoleances worden gehouden in de koffiekamer van het crematorium of uitvaartcentrum. De uitvaartondernemer kan in overleg met de familie zorgen voor de gewenste catering. Maar het komt ook regelmatig voor dat families kiezen voor een hele andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, café of zalencentrum. Bij de keuze van de locatie wordt vaak rekening gehouden met de wensen van de overledene. Stel dat de overledene bij leven graag in bijvoorbeeld café Nielz op het Marktplein in Almelo kwam, dan is het natuurlijk heel mooi om daar samen te komen om te toosten op het leven van de overledene. Uw uitvaartondernemer kent diverse locaties in Almelo waar de condoleance gehouden kan worden.

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206