Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Grafmonument kiezen

Op de zes begraafplaatsen in Almelo kan gekozen worden uit diverse grafmonumenten. Aan welke eisen een grafmonument moet voldoen is afhankelijk van het soort graf dat is gekozen.

De meeste begraafplaatsen hanteren per grafvak verschillende voorwaarden aan het te plaatsen grafmonument. Die regels verschillen omdat men vaak kiest voor eenheid per grafvak. Denk bijvoorbeeld aan een grafvak op het oude deel van een begraafplaats. Het is dan voor het aanzicht mooier als daar niet ineens hele moderne afwijkende graven te vinden zijn. Er zijn vaak speciale grafvakken waar meer keuze vrijheid is als het gaat om het te gebruiken materiaal en de afmeting van het grafmonument.

Vooraf kijken naar mogelijkheden

Het komt helaas nog regelmatig voor dat nabestaanden pas bij het kiezen van het grafmonument nadenken over de keuze van het grafmonument. Het is dan bijzonder vervelend als het grafmonument van keuze helemaal niet geplaats mag worden op die locatie. Een goede uitvaartondernemer voorkomt dat dit soort situaties zich voorden. Deze uitvaartondernemers wijzen nabestaanden voor de begrafenis op de verschillende mogelijkheden en voorwaarden.

Hoe kies je een grafmonument

De meeste mensen moeten maar één of twee keer in hun leven een grafmonument kiezen. Daardoor is het voor de meeste mensen heel moeilijk om tot een keuze te komen. Want wat de een heel mooi en passend vindt wordt door een ander weer gezien als helemaal niet mooi.

Een praktische tip om een grafmonument te kiezen is om een paar keer rustig over de begraafplaats te wandelen (of over meerdere begraafplaatsen). Door een wandeling te maken over de begraafplaats krijg je een goede indruk van wat er allemaal mogelijk is. Als nabestaanden een bepaalt soort graf zien dat ze passend vinden dan kunnen ze er een foto van maken en deze laten zien aan de steenhouwer die ze uitkiezen.

Een andere tip is om rustig de tijd te nemen om te kiezen. Na de begrafenis moet de grond enige tijd inklinken omdat het grafmonument kan verzakken wanneer het te kort na de begrafenis is geplaatst. Kijk ook altijd eerst naar het beschikbare budget want voor bijna elk budget is een mooi grafmonument realiseerbaar. Vraag uw grafmonumenten maker of uitvaartondernemer naar de mogelijkheden.

Vraag beheerder begraafplaats naar de regels

Vraag altijd eerst aan de beheerder van de begraafplaats wat de regels zijn. Zo voorkom je dat achteraf wordt meegedeeld dat het gekozen grafmonument niet aan de voorwaarden voldoet. Kijk hieronder voor de contactgegeven van de begraafplaatsen in Almelo.

begraafplaats ’t Groenedael
Willem de Clercqstraat 93 7604 AR Almelo
(0546_456325

Gemeentelijke begraafplaats Aadorp
Kerkhofsweg 1
7611 BH Aadorp
(0546 ) 45 63 25
begraafplaats@almelo.nl

Rooms-katholieke begraafplaats Almelo
Kerkhofsweg 1
7603 ND Almelo
(0546) 86 82 80

Begraafplaats St. Stephanus
Bornsestraat 38
7627 NT Bornerbroek
(074) 3841202

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206