Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Wat kost een uitvaart in Almelo

De kosten van een uitvaart kunnen behoorlijk variëren. Dat komt omdat de keuzes die er gemaakt worden bij het regelen van een uitvaart grote invloed hebben op het uiteindelijk tarief van de uitvaart. Wordt er gekozen voor de minst dure kist of juist voor het duurste exemplaar, wordt de overledene begraven in een algemeen graf of in een particulier graf, waar wordt de plechtigheid gehouden, komt er uitgebreide catering bij de condoleance of wordt deze bijvoorbeeld thuis gehouden? Het is maar een kleine opsomming van zaken die invloed hebben op de kosten van de uitvaart. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in hoe de kosten worden opgebouwd want voor elk budget kan je in Almelo een passende en persoonlijk uitvaart regelen.

Contact met dienstdoende uitvaartondernemer
Voor direct contact met de uitvaartondernemer kunt u bellen met telefoonnummer: 088 - 605 1206 24/7.


Steeds meer mensen verkiezen een crematie boven een begrafenis. Dat komt mede omdat veel mensen opzien tegen de hoge kosten van begraven. Toch hoeft een begrafenis niet per definitie duurder te zijn dan een crematie. Het hangt af van de tarieven die gehanteerd worden op de begraafplaatsen en de crematoria. Daarbij is het ook belangrijk om een onderscheid te maken tussen de keuze voor een particulier graf en een algemeen graf.

Een algemeen graf is de goedkoopste optie op een begraafplaats. De grafrusttermijn is tien jaar en kan niet worden verlengd. Daarnaast is het zo dat er doorgaans meerde overledenen (die elkaar bij leven meestal niet hebben gekend) op volgorde van overlijden worden begraven. Bij cremeren is een technische crematie de goedkoopste optie. Dit is alleen de feitelijk verbranding van het lichaam (de crematie) zonder aanwezigheid van belangstellenden en zonder gebruik van andere faciliteiten.

Hoe krijg ik inzicht in de kosten van een uitvaart

Het is heel eenvoudig om inzicht te krijgen in wat een uitvaart per onderdeel kost. Je kan daarvoor gebruik maken van de (gratis) uitvaart kostencalculator van Uitvaart.nl. Aan de hand van je eigen uitvaartwensen of die van een overleden dierbare kan je per onderdeel direct zien wat de kosten zijn. De kostencalculator maakt gebruik van de gemiddelde kosten die in Nederland worden gehanteerd. Het gebruik van de kostencalculator is niet alleen gratis, maar ook anoniem omdat er geen gegevens ingevuld hoeven te worden.

Bereken eerst je eigen budget

Wie een uitvaart moet regelen doet er verstandig aan om eerst uit te rekenen welk budget er beschikbaar is voor de uitvaart. Bekijk hoeveel geld er is of wat de waarde is van een eventuele uitvaartverzekering. Zorg ervoor dat je nooit meer uitgeeft dan het budget dat beschikbaar is. Een goed afscheid hoeft niet per se vele duizenden euro’s te kosten. Daarbij is het voor de rouwverwerking doorgaans niet goed wanneer nabestaanden door de uitvaart in financiële problemen komen.

Vraag de uitvaartverzorger altijd om eerst een volledige offerte aan te bieden. Als die boven het budget uitvalt is het verstandig om aan te geven dat het budget lager is. Nabestaanden kunnen dan samen met de uitvaartverzorger kijken wat men kan doen om wel binnen het budget te blijven.

Goedkope uitvaart in Almelo

Nabestaanden die graag zekerheid hebben over wat de uitvaart zal gaan kosten kunnen overwegen om gebruik te maken van een budget uitvaartorganisatie. Deze goedkope uitvaartondernemers bieden verschillende pakketten aan. Vooraf is heel goed te zien wat er allemaal in het pakket zit en wat de kosten zijn.

Gemiddeld kost een uitvaart in Almelo rond de vijfduizend euro. Niet elke familie heeft zoveel geld te besteden. Dat wil echter niet zeggen dat zij geen hele mooie en persoonlijke uitvaart kunnen regelen. Nabestaanden zouden kunnen overwegen om de afscheidsplechtigheid en de condoleance thuis te houden. Dan kunnen ze alles helemaal naar eigen wens en smaak invullen terwijl ze niet hoeven te betalen voor de huur van een aula en koffiekamer met catering.

Op www.budgetbegrafenis.nl kan je al vanaf 2.235 een eenvoudige begrafenis regelen inclusief graf. Voor een goedkope crematie (al vanaf 1.515 euro) kunnen nabestaanden in Almelo kijken op www.budgetcrematie.nl. Deze tarieven zijn zo laag omdat binnen de goedkoopste pakketten alleen de noodzakelijke diensten en producten worden geleverd. De budgetaanbieders bieden ook uitgebreidere pakketten aan die zeer scherp geprijsd zijn.

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206