Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is de zorg die mensen krijgen die ongeneeslijk ziek zijn en die weten dat ze zullen komen te overlijden als gevolg van de ziekte. Palliatieve zorg richt zich niet op het beter maken van de patiënt, maar het is zorg die er puur op is gericht om iemand in zijn of haar laatste levensfase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te kunnen bieden.

Als iemand te horen heeft gekregen dat hij of zijn niet meer beter zal worden dan heeft dat uiteraard ook grote invloed om de naasten van de patiënt. Palliatieve zorg richt zich daarom ook op de naasten van de patiënt. Palliatieve zorg is niet alleen gericht op medische zorg zoals bijvoorbeeld pijnbestrijding. Het komt vaak voor dat mensen die ongeneeslijk ziek zijn veel vragen hebben en soms ook angst voor de dood. Daarom is geestelijke ondersteuning ook onderdeel van palliatieve zorg. Palliatieve zorg wordt ook wel eens totale zorg genoemd omdat het betrekking heeft op veel verschillende onderdelen van de zorg.

Palliatieve zorg in Almelo

Mensen kunnen in Almelo bij verschillende instanties terecht voor palliatieve zorg. Hieronder staan een aantal personen en organisatie waar men in Almelo terecht kan voor palliatieve zorg.

De huisarts
Iemand die ongeneeslijk ziek is kan voor hulp altijd aankloppen bij de eigen huisarts. De meeste mensen hebben een goede vertrouwensband met de huisarts en dan kan het juist erg fijn zijn om geholpen te worden door de eigen huisarts.

Je eigen huisarts weet doorgaans ook precies welke hulpinstanties het beste bij je passen en kan daarom goed adviseren. Daarnaast kan de huisarts ook helpen bij het regelen van de indicatiestelling bij het CIZ. Deze indicatiestelling is nodig om in aanmerking te komen voor palliatieve zorg. Welke zorg en de hoeveelheid aan zorg die iemand krijgt hangt af van het ziektebeeld en de fase waarin de ziekte is gevorderd.

ZorgAccent Almelo
ZorgAccent Almelo is een organisatie die diverse vormen van zorg aanbiedt. Daaronder valt ook palliatieve zorg. Een team van getrainde professionals staan klaar om mensen (en hun naasten) te verzorgen hun laatste levensfase. Centraal staat daarbij dat de patiënt zelf de regie houdt. Iemand kan zelf kiezen (wanneer mogelijk) of de laatste levensdagen thuis worden doorgebracht of bijvoorbeeld in een hospice.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van ZorgAccent.

ZorgAccent
Postbus 226
7600 AE Almelo
Tel: 0900 0678
E: info@zorgaccent.nl


ZGT Almelo

Mensen die onder behandeling zijn in het ZGT in Almelo kunnen via het ZGT palliatieve zorg krijgen. Wanneer iemand is uitbehandeld zal er gekeken worden naar welke zorg er nodig is om iemand zijn of haar laatste levensfase buiten het ziekenhuis te laten doorbrengen. Het streven is doorgaans om iemand thuis te verzorgen, maar als dat niet mogelijk is zal men kijken wat de beste oplossing is voor de patiënt.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de behandelend arts en de verpleegafdeling.

ZGT
Zilvermeeuw 1
7609 PP Almelo
088 708 78 78
info@zgt.nl
Website ZGT

Netwerken Palliatieve zorg Twente

Op de website van Netwerken Palliatieve zorg Twente zijn veel instanties te vinden die palliatieve zorg verlenen in Almelo. Per zorg onderdeel ( bijvoorbeeld geestelijke zorg) zijn de aanbieders in Almelo en omgeving eenvoudig te vinden.

Hospice Almelo

Een hospice is een plek waar mensen met een levensverwachting van ongeveer drie maanden, hun laatste levensfase kunnen doormaken. In een hospice is alle zorg die komt kijken bij de laatste levensfase voor handen. Een hospice is er voor mensen die, om wat voor reden dan ook, hun laatste levensfase niet thuis kunnen doorbrengen.

Een hospice wordt ook wel eens een bijna-thuis-huis genoemd. Dat komt omdat men vaak probeert om mensen er zoveel mogelijk een ‘thuis gevoel’ te geven. Gasten hebben hun eigen kamer, er mag altijd bezoek langs komen en er is veel ruimte voor een eigen invulling van de laatste levensfase. In Almelo kan je onder andere bij deze hospices terecht:

Hospice Het Meulenbelt in Almelo
Hospice Het Meulenbelt in Almelo is onderdeel van TMZ. Het hospice beschikt over diverse voorzieningen waaronder een sfeervol restaurant met terras waar familie en gasten samen kunnen zijn. Het hospice is gelegen in een prachtige omgeving waar men kan wandelen.

Hospice Het Meulenbelt Almelo
Vriezenveenseweg 176
7602 PV Almelo
Tel: 0900 – 2 453 453
Website Hospice Het Meulenbelt Almelo

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206