Alles rond het thema uitvaart in Almelo

Locaties voor de plechtigheid

De meeste uitvaartplechtigheden in Almelo worden gehouden in de aula van het crematorium in Almelo (onderdeel van Crematoria Twente) of in de aula van een uitvaartcentrum. Vaak vinden nabestaanden het praktisch wanneer verschillende onderdelen van de uitvaart of dezelfde locatie gehouden kunnen worden. Dan is het verstandig om te kiezen voor de aula van het crematorium of uitvaartcentrum.

Uitvaart regelen in Almelo
Bel Topuitvaarten: 088 - 605 1206 (24/7)Als de overledene was aangesloten bij een van de kerken in Almelo wordt de plechtigheid doorgaans gehouden in de kerk. Vooraf wordt afgesproken hoe lang de plechtigheid in de kerk of aula gaat duren. Het is belangrijk dat men zich houdt aan de afgesproken tijden omdat er mogelijk meerdere uitvaarten op dezelfde dag worden gehouden.

De aula in het crematorium in Almelo is voorzien van alle moderne technische faciliteiten zodat men video’s kan tonen of bijvoorbeeld live muziek kan opvoeren. Het is mogelijk om de plechtigheid te laten opnemen op video zodat men later nog eens terug kan kijken naar het afscheid.

Uitvaart in kroeg Almelo

Het is ook mogelijk om de uitvaartplechtigheid te houden op een locatie die verder niets met de uitvaartbranche te maken heeft. Soms vinden mensen de aula van het crematorium of uitvaartcentrum te beladen en wil men de plechtigheid liever houden op een plek waar de overledene bij leven ook graag kwam. Denk bijvoorbeeld aan een zalencentrum in Almelo waar de overledene is getrouwd maar het kan natuurlijk ook de stamkroeg van de overledene zijn.

Vaak vraagt men zich af of een uitgaansgelegenheid wel wil meewerken aan een uitvaartplechtigheid. Maar de ervaring is dat de meeste gelegenheden hier graag aan meewerken, zeker als de condoleance ook wordt gehouden op dezelfde locatie. Stel dat een familie de uitvaartplechtigheid wil houden in café Nielz op het Marktplein in Almelo, dan kan men gewoon even bellen en vragen wat de mogelijkheden zijn. Uw uitvaartondernemer kan hier ook bij helpen. De uitvaartondernemer kent verschillende mooie locaties in Almelo waar een uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. De keuze van de locatie kan het afscheid nog passender maken.

Uitvaart in eigen huis

Als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden te ontvangen dan kan het natuurlijk ook heel mooi zijn om het afscheid in eigen huis te houden. Op die manier kan de overledene tot het laatste moment thuis blijven en kan men het afscheid helemaal naar eigen wens en persoonlijke smaak invullen. Bij een thuisuitvaart moet vaak wel veel worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de catering, de ontvangst van de belangstellenden, meubilair en soms zelfs de inhuur van extra sanitaire voorzieningen. Uw uitvaartondernemer kan de organisatie voor u overnemen zodat de familie de dagen tussen het overlijden en de uitvaart zoveel mogelijk kan gebruiken om bij afscheid te nemen van de overledene. Het voordeel van een thuisuitvaart is dat men zoveel tijd kan nemen als men maar wil. Na de begrafenis of crematie kan men er ook voor kiezen om weer terug naar huis te gaan voor de condoleance.

Overlijden in regio Almelo melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206